همه چیز درباره ویزای بشر دوستانه استرالیا

استرالیا بزرگترین جزیره جهان و ششمین کشور بزرگ دنیاست که پایتخت آن شهر معروف کانبراست. استرالیا به خاطر داشتن اقتصاد قوی، بازار کار خوب، حقوق های بالا و جود منابع طبیعی متنوع و بسیار  جمعیت کمی دارد؛ از همین جهت استرالیا به یکی از کشورهای پرطرفدار برای مهاجرت تبدیل شده است. حتی در زمان هایی که رکود اقتصادی جهانی هم وجود داشت، این کشور به دلیل اقتصاد خوب توانست شرایط خوبی را پشت سر بگذراند. گرفتن ویزای بشردوستانه استرالیا که نام رسمی آن پناهندگی است، یکی از راه های مهاجرت به استرالیاست که هرساله افراد زیادی از این طریق تصمیم به مهاجرت به این کشور می گیرند.

شرایط مناسب آب و هوایی استرالیا

استرالیا تنها کشوری در کره خاکی است که یک قاره کامل یعنی قاره اقیانوسیه را پوشش می‌دهد، این کشور از شش ایالات تشکیل شده که بزرگترین ایالت آن استرالیای غربی است که به تنهایی دو برابر این وسعت دارد.سیتم اداری و حکومتی استرالیا تقریبا مانند کانادا از سیستم اداری بریتانیا کبیر الگو برداری شده استاما با این تفاوت که به علت وجود منابع فراوان در کنار جمعیعت به نسبت کم دارای رفاه بیشتری به نسبت بریتانیا و کانادا می‌باشد، شاید بتوانیم بزرگترین مزیت استرالیا برای مهاجرت، از جمله اخذ ویزای بشر دوستانه را این گونه بیان کنیم که هیچ تفوتی بین تبعه اروپایی، امریکایی، و آسیایی قائل نمی‌شوند. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که ویزای بشردوستانه به صورت دقیق تر چیست و روش های اخذ این ویزا به چه صورت است. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

ایرانیان مقیم استرالیا

استرالیا یک کشور با قدمت 200 ساله‌ است که اروپایی‌ها اولین افرادی بودند که در این کشور یا بهتر است بگوییم قاره، که در آن ساکن شدند؛ تا قبل از انقلاب ایران تعداد مهاجران ایرانی این کشور به بیش از 300 تن نمی‌رسید که بیشتر این افراد معمولا از اقلیت‌ها مذهبی همچون اارمنه‌ها، آشوریان، کلیمیان و بهاییان بودند که علاوه بر حفظ تابعیت ایرانی، تابعیت استرالیایی را هم دریافت نموده بودند.
اما پس از سال 1357 تعداد ایرانیانی که استرالیا را برای اقامت برگزیدند با روند صعودی بسیار افزایش یافت و در سرشماری رسمی سال 2016 که در استرالیا انجام شده تعداد ایرانیان مقیم این کشور بیش از 55 هزار نفر اعلام شد و معمولا در ایالت نیو ساوت ولز، ویکتوریا و کوئینزلند اقامت دارند، مهاجرت به استرالیا توسط ایرانیان از طرق مختلفی همچون اخذ ویزای بشر دوستانه صورت می‌گیرد.

وقتی شخصی به دلیل های نژاد، مذهب، مليت يا عضو شدن در يك گروه خاص اجتماعي يا عقيده سياسي، ترس موجه ای از آزار داشته باشد، پناهنده محسوب می شود.

پناهنده به چه معناست؟

قبل از این که در مورد گرفتن ویزای بشر دوستانه در کشور استرالیا صحبت کنیم، بهتر است با واژه پناهنده آشنا شویم.
واژه پناهنده به کسی اطلاق می شود که چند ویژگی را داشته باشد. این ویژگی ها شامل موارد زیر هستند:
وقتی شخصی به دلیل های نژاد، مذهب، مليت يا عضو شدن در يك گروه خاص اجتماعي يا عقيده سياسي، ترس موجه ای از آزار داشته باشد و به همین دلیل در کشوری خارج از كشور اصلي خود به سر ببرد، یا به خاطر ترسی که از آزار و اذیت نسبت به موضوعی که با آن درگیر است داشته باشد و نتواند به کشور اصلی خودش برگردد، مجبور می شود که بر اساس شرایط و قوانینی به دولت کشور دیگری رجوع کند و تابعیت آن کشور را دریافت کند تا در امنیت باشد.
بر اساس تعریفی که در بالا گفتیم، فردی که به خاطر جنگ، قحطی یا به دلیل کسب فرصت بهتر در زمینه اقتصادی کشور مبدا که همان کشور اصلی خودش است را ترک کرده باشد، پناهنده محسوب نمی شود و حتما باید ترس موجه ای از آزار و اذیت برای یکی از دلایل بالا داشته باشد تا در نهایت به عنوان یک پناهنده شناخته شود یا شامل برخی الزامات باشد که دولت کشور مقصد او را به عنوان پناهنده شناسایی کند و در نهایت به او ویزای بشر دوستانه اعطا کند.

منظور از ترس موجه از آزار و اذیت چیست؟

بر اساس قانون فردی دارای ترس موجه از آزار و اذیت است که شامل موارد زیر باشد:

  • به خاطر دست کم یکی از 5 دلیلی که در قانون آمده است، از آزار و اذیت می ترسد.
  • یک احتمال واقعی وجود داشته باشد که اگر این شخص به کشور خود برگردد، به دلیل یک یا چند مورد از دلایلی که با آن ها درگیر است، مورد آزار و اذیت قرار گیرد.
  • احتمال واقعی آزار و اذیتی که وجود دارد، مربوط به تمام نقاط کشور او باشد.
  • حداقل یکی از 5 دلیل باید یه دلیل مهم و ضروری و قابل توجیه برای آزار و اذیت باشد.
  • آزار و اذیت هم شامل آسیب رسیدن جدی به شخص می شود و هم شامل رفتار سیستماتیک و تبعیض آمیز.

اخذ ویزای بشردوستانه استرالیا چیست؟

اخذ ویزا در هر کشوری و از هر نوعی قوانین و شرایط خاص خود را دارد. اخذ ویزای بشردوستانه استرالیا هم از این قاعده مستثنی نیست و بر اساس قوانین خاصی این ویزا صادر می شود. یکی از راه هایی که به شما کمک می کند به راحتی در این زمینه اقدام کنید و موفق به گرفتن ویزا شوید، این است که سطح اطلاعات خود را در زمینه حقوقی بالا ببرید و بر اساس شرایطی که دارید، این ویزا را راحت تر اخذ کنید. اولین چیزی که نسبت به این ویزا باید بدانید این است که اخذ ویزای بشردوستانه استرالیا که به صورت عامیانه با نام پناهندگی از آن یاد می شود، یک امر غیر قانونی است و شامل حال افرادی زیادی هم نمی شود.
اگر شما جزء افرادی هستید که قصد دارید پناهنده شوید و از این نوع ویزا استفاده کنید، باید آگاهی کامل در این زمینه داشته باشید و بی گدار به آب نزنید تا در این راه با مکل مواجه شوید. در این مقاله تصمیم داریم تمام مراحل و دشواری هایی که در راه اخذ ویزای بشردوستانه استرالیا یا همان پناهندگی قرار دارد را مطرح کنیم تا راحت تر بتوانید در این مورد تصمیم بگیرید.

اخذ ویزای بشردوستانه استرالیا که به صورت عامیانه با نام پناهندگی از آن یاد می شود، یک امر غیر قانونی است و شامل حال افرادی زیادی هم نمی شود.

برنامه اخذ ویزای بشردوستانه استرالیا

هر روشی که بخواهید برای گرفتن ویزا در هر کشوری انتخاب کنید، چندین روش مختلف دارد. برای گرفتن ویزای بشردوستانه هم این موضوع صادق است و زمانی که بخواهید از طریق پناهندگی وارد یک کشور شوید، نیاز دارید تا راه های پیش رو را ببینید و بر اساس آن ها تصمیم بگیرید. تمام افرادی که می خواهند از این طریق وارد این کشور شوند، می توانند به این راه ها دسترسی داشته باشند اما با شرایط و قوانین لازم را بدانید.

مراحل دریافت ویزای بشر دوستانه استرالیا

در سال های گذشته تعداد زیادی از افراد از کشور ایران اقدام به اخذ ویزای استرالیا کرده اند که از طرف دولت استرالیا هم پذیرش شده اند و در حال حاضر در این کشور زندگی می کنند.
زمانی که یک کشور افراد را از طریق پناهندگی مورد پذیرش قرار می دهد، یعنی امکانات لازم برای این افراد را فراهم آورده است. مهاجرت به استرالیا و اخذ ویزای بشر دوستانه استرالیا تا چند پیش به این صورت بود که کشور استرالیا هم مانند سایر کشورها که این ویزا را ارائه می کنند، از این قاعده مستثنی نبود و خدمات زیادی را برای پناهندگان در نظر می گرفت. از جمله این خدمات میتوان به این موضوع اشاره کرد که افرادی که از طریق ویزای بشردوستانه استرالیا وارد این کشور می شدند، در واقع می توانستند اقامت دائم این کشور را بگیرند و بر اساس قانون دیگری، به راحتی می توانستند افراد خانواده خود را هم از طریق پناهندگی به این کشور ببرند. اما برای این که این موضوع صرفا برای گرفتن اقامت در استرالیا نباشد و واقعا شخص درخواست دهنده نیاز به پناهنده شدن در این کشور را داشته باشد، قانونی از جانب دولت استرالیا گذاشته شده بود و آن هم این بود که پس از گرفتن اقامت، حتما باید فرد درخواست دهنده به صورت مستمر در این کشور حضور داشته باشد تا در نهایت بتواند اقامت دائم خود را به تابعیت استرالیا تبدیل کند.
این موضوع تا مدت ها ادامه داشت تا این که در سال 2014 قوانین جدیدی در این کشور تصویب شد و شرایط پناهنده شدن در این کشور تغییر کرد. در بسیاری از موارد هم پیش آمد که افراد زیادی درخواست پناهندگی به استرالیا دادند و موافقت نشد. بعد از تصویب این قانون، وقتی شخصی درخواست پناهندگی داشته باشد و از طریق غیر قانونی وارد این کشور شود، برای این که پرونده اش مورد بررسی قرار گیرد، به کشور سوم فرستاده می شود تا در نهایت دولت استرالیا در مورد پذیرش یا عدم پذیرش فرد درخواست دهنده تصمیم گیری کند. این وسط چه چیزی مهم است؟ این که این افراد به هیچ عنوان نمی توانند در خاک استرالیا برای دریافت ویزای بشر دوستانه اقدام کنند و حتما این موضوع باید در یک کشور ثالث اتفاق بیفتد. یکی از راه هایی که افراد درخواست کننده پناهندگی را به استرالیا می رساند، از طریق قایق است و ممکن است قایق آن ها به آب های بین المللی برگردانده شود. حال چه باید کرد؟ چه راهی برای مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی وجود دارد؟

جهت دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد نمایید.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
خطا ! لطفا دوباره تلاش نمایید.

برنامه مهاجرت به  استرالیا داشته باشید

راهی که به شما کمک می کند با خیال راحت تری به این کشور مهاجرت کنید، این است که یک برنامه مهاجرت داشته باشید. استرالیا یکی از کشورهای پر طرفدار برای مهاجرت است که هر روز تعداد افرادی که دوست دارند به این کشور مهاجرت کنند و تابعیت آن را دریافت کنند، بیشتر می شود. برای مهاجرت کردن به این کشور دو راهکار وجود دارد و حتما دو موضوع مهم را مد نظر داشته باشید:
اول این که مهاجرت به استرالیا برای برخی افراد به شکل گرفتن ویزای کاری است و برای افرادی مناسب است که تخصصی دارند و اصطلاحا به آن مهاجرت کاری گفته می شود. برای مثال چند سال پیش دولت استرالیا اعلام کرد که در کشورش با کمبود نیروی متخصص آرایشگر مواجه شده است. افراد زیادی که در این زمینه تخصص داشتند، پس از طی مراحل لازم و پر کردن فرم های مربوطه، توانستند ویزای کاری را دریافت کنند و به این کشور مهاجرت کنند. این افراد این امکان را دارند که خانواده خود را هم همراه شان ببرند.

اما نوع دوم مهاجرت از طریق ویزای بشر دوستانه استرالیا است که کنوانسیون های مختلفی تشکیل می شوند و در آن وضعیت پناهندگان مورد بررسی قرار می گیرد و پرونده هر کدام به صورت جداگانه مورد تحلیل قرار می گیرد و در نهایت یا مورد پذیرش قرار می گیرد و یا ریجکت می شود. شاید برای تان جالب باشد که بدانید افرادی که از طریق ویزای بشر دوستانه استرالیا قصد مهاجرت به این کشور را دارند، توسط کمیسیون های عالی پناهندگان سازمان ملل مورد بررسی قرار می گیرند و در نهایت ارزیابی می شوند که صلاحیت پناهنده شدن را دارند یا خیر. در نهایت پس از بررسی هایی که صورت می گیرد، کشور استرالیا به فرد پذیرش شده اجازه ورود می دهد.
در ادامه این مقاله انواع ویزای بشر دوستانه استرالیا را به شما معرفی خواهیم کرد و هر کدام را به اختصار توضیح می دهیم. پس تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

مهاجرت به استرالیا برای برخی افراد به شکل گرفتن ویزای کاری است و برای افرادی مناسب است که تخصصی دارند و اصطلاحا به آن مهاجرت کاری گفته می شود.

ویزای بشر دوستانه ساب کلاس 200

این ویزا معمولا به درد آن دسته از افرادی می خورد که در کشوری که زندگی می کنند و به آن کشور مبدا می گویند، در حال اذیت شدن یا آزار و اذیت دیدن هستند و کشورهایی هستند که شرایطی فراهم آورده اند که این افراد بتوانند از ویزای بشر دوستانه ساب کلاس 200 استفاده کنند تا مهاجرت کنند. یکی از این کشورها استرالیا است و در مقابل این موضوع، اقامت دائم ارائه می کند. همان طور که پیش تر هم گفته شد، از میان هزاران درخواستی که برای پناهندگی استرالیا ارسال می شود، تنها افرادی که شرایط لازم را دارند، آن را دریافت خواهند کرد.
در نهایت افرادی که شرایط لازم برای گرفتن پناهندگی در این زمینه را دارند، از طرف کمیسیون های عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) مورد شناسایی قرار می گیرند و برای این که راحت تر محل اقامت آن ها مشخص شود و از کشور مبدا خارج شوند، به دولت استرالیا ارجاع داده می شوند.

ویزای ساب کلاس 202 برای حمایت از بشر

ویزای ساب کلاس 202 مخصوص آن دسته از افرادی است که برای گرفتن ویزا در استرالیا درخواست نداده اند اما یا مورد آزار و اذیت های شدید در کشور مبدا قرار گرفته اند، یا در مورد آن تبعیض اتفاق افتاده است. همین موضوع به آن ها کمک می کند تا بتوانند ویزای بشردوستانه استرالیا 202 را دریافت کنند. این دسته در واقع همان ویزای اصلی بشر دوستانه هستند که شامل افرادی می شوند که خارج از کشورشان و زیر نظر یک سازمان حقوق بشر هستند و مصاحبه نشده اند.

ویزای بشر دوستانه استرالیا ساب کلاس 204

این ویزا که از آن ویزای مخصوص زنان در معرض خطرهای جدی هم یاد می شود، مختص زنانی است که در کشور مبدا خود زندگی نمی کنند و خارج از کشور مبدا هستند و همچنین سرپرست یا همسری ندارند و علاوه بر تمام این ها، به همراه فرزندان شان در معرض آسیب های جدی قرار دارند. وقتی در این زمینه صحبت از آسیب های جدی می شود، منظور آسیب هایی مانند سو استفاده جنسی و از این قبیل مشکلات است. این گونه افراد هم توسط کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد شناسایی می شوند و پس از معرفی به دولت استرالیا، می توانند ویزای بشر دوستانه استرالیا ساب کلاس 204 را دریافت کنند.
طرحی که دولت استرالیا برای این گونه افراد تدارک دیده است، این است که 500 مکان را فراهم آورده است تا این ویزای بشر دوستانه استرالیا بدون هیچ مشکلی برای این افراد صادر شود و آن ها در این 500 مکان ساکن شوند. علاوه بر این ها دولت استرالیا هزینه هایی مثل هزینه های دارو و درمان، هزینه های رفت و آمد و هزینه های خورد و خوراک این افراد را تقبل کرده است تا رفاه و امنیت را به آن ها هدیه کند. البته قابل ذکر است که این سازمان ها به مدت یک سال از این افراد حمایت می کنند.

ویزای بشر دوستانه استرالیا ساب کلاس 201

یکی از ویزاهایی که از جانب دولت استرالیا صادر می شود، ویزای بشر دوستانه استرالیا ساب کلاس 201 است که مختص افرادی است که در کشور خود اقامت دارند اما مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و به همین دلیل این قابلیت را ندارند که کشور دیگری را به عنوان پناهگاه پیدا کنند و همچنان در کشور خود زندگی می کنند. صدور ویزای بشر دوستانه ساب کلاس 201 راهی برای کمک به این افراد است.

یکی از ویزاهایی که از جانب دولت استرالیا صادر می شود، ویزای بشر دوستانه استرالیا ساب کلاس 201 است که مختص افرادی است که در کشور خود اقامت دارند اما مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.

ویزای بشر دوستانه استرالیا ساب کلاس 203 یا نجات

کشور استرالیا برای افرادی که در کشور مبدا مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و حتی خانواده آن ها هم در معرض خطرهای جدی قرار دارند، تدابیری اندیشیده است و این افراد می توانند با کمک ویزای بشر دوستانه استرالیا با ساب کلاس 203 درخواست اقامت خود را به دولت استرالیا بدهند و از این طریق ویزای خود را دریافت کنند. این ویزا خاص است و به دلیل این که یک ویزای نجات محسوب می شود، یک ویزای فوری است و پردازش و بررسی آن ها هم بسیار سریع تر از سایر افراد صورت می گیرد. در واقع دولت استرالیا در قبال این نوع ویزا هیچ گونه تعللی نخواهد کرد و سریعا مراحل صدور ویزای بشر دوستانه استرالیا با ساب کلاس 203 را خواهد داد چون هرگونه تعللی در این زمینه، آسیب های جدی به بار خواهد آورد و می تواند منجر به آسیب های جدی برای شخص درخواست دهنده یا حتی مرگ وی شود.

این ویزا خاص است و به دلیل این که یک ویزای نجات محسوب می شود، یک ویزای فوری است و پردازش و بررسی آن ها هم بسیار سریع تر از سایر افراد صورت می گیرد. در واقع دولت استرالیا در قبال این نوع ویزا هیچ گونه تعللی نخواهد کرد و سریعا مراحل صدور ویزای بشر دوستانه استرالیا با ساب کلاس 203 را خواهد داد.

ویزای همراه

یکی دیگر از ویزاهایی که از اقدامات بشر دوستانه استرالیا است، ویزای همراه است. بر اساس شرایط مندرج در ردیافت این ویزا، افرادی که تصمیم دارند از طریق ویزای بشر دوستانه استرالیا وارد این کشور شوند، پس از گذشت مدت زمانی می توانند خانواده خود را هم همراه شان ببرند که البته این قانون برای افرادی که شامل ساب کلاس 204 می شوند، صادق نیست و آن ها این امکان را نخواهند داشت.

مراحل دریافت ویزای بشر دوستانه استرالیا

مرحله اول شامل آماده سازی مدارک است که باید ترجمه و برابر اصل مدارک هویتی را داشته باشید که شامل شناسنامه، کارت ملی، و در صورت موجود بودن مدارک: کارت پایان خدمت یا معافی، گواهی ازدواج یا طلاق، گواهی سرپرستی فرزند، کپی پاسپورت، کمیلیک پناهندگی، برگه یوگ و هر مدرک دیگری که نشانگر هویت یا کیس خطر شما باشد.
پس از آن باید فرم ۸۴۲ و ۶۸۱ را پر کنید (فرم ها در ادامه مقاله قرار داده شده اند) و مدارک را به آدرس دپارتمان مهاجرت ارسال کنید. پس از این که مدارک را ارسال کردید، در صورتی که مدارک کامل باشد و کیس شما و مشکلی که داشته اید مورد پذیرش قرار گیرد، با معرف شما در کشور استرالیا تماس گرفته می‌شود و در صورتی که معرف شما از شما حمایت کند و اطلاعات را مورد تایید قرار دهد، پرونده شما باز می‌شود. در آن زمان از شما اطلاعات دقیق تری خواسته می‌شود و باقی مراحل ارتباط از طریق پست الکترونیکی خواهد بود.
پس از آن با شما تماس گرفته می‌شود و تاریخی را به عنوان تاریخ مصاحبه به شما اختصاص می دهند. زمانی که برای مصاحبه می روید، اصل تمامی مدارک را باید همراه داشته باشید چون از شما خواسته می‌شود که آن را ارائه کنید. پس از مصاحبه، باید مدیکال کامل انجام دهید و در نهایت ویزای بشر دوستانه شما برای کشور استرالیا صادر خواهد شد.
توجه کنید که زمانی که مدارک شما به دست اداره مهاجرت برسد، حداکثر تا یک ماه به شما اطلاع می دهند که مدارک شما مورد تایید قرار گرفته است یا خیر. اگر پرونده شما ریجکت شود که همان جا تمام خواهد شد اما اگر اطلاعات شما مورد پذیرش واقع شود، بین 3 ماه تا یک سال زمان نیاز خواهد بود که قبولی یا ریجکتی پرونده شما اعلام شود. در این زمان اگر پرونده شما ریجکت شود، شما حق اعتراض نخواهید داشت اما می توانید مجددا مدارک را برای بررسی ارسال کنید. (این کار را به دفعات می توانید انجام دهید.)
در پایان پس از انجام مدیکال کامل، نهایتا 3 ماه زمان لازم است که ویزای شما صادر شود.

شرایط لازم برای معرف شدن

یکی از مسائل مهمی که در طول مقاله در مورد آن صحبت کردیم، معرف شدن بود. برای برخی از انواع ویزاهای بشر دوستانه کشور استرالیا لازم است تا شخص پناهنده یک نفر را به عنوان معرف یا اسپانسری اعلام کند. شرایط لازم برای قبول اسپانسری شامل موارد زیر است :
اسپانسر باید حداقل 18 ساله باشد و یکی از شرایطی که در ادامه گفته شده را دارا باشد:

  • شهروند استرالیا باشد. شهروند استرالیا بودن یعنی تابعیت این کشور را داشته باشد. مهم ترین معیاری که با آن میتوان تشخیص داد یک شخص شهروند استرالیا هست یا خیر؟ این است که پاسپورت استرالیایی داشته باشد.
  • اقامت دائم استرالیا را داشته باشد.
  • شهروند نیوزیلند باشد. نیوزیلند یک کشور کوچک است که با استرالیا مرز آبی دارد. کسی که شهروند نیوزیلند باشد، ویزای مخصوصی دارد که با آن می تواند به صورت ناحدود وارد استرالیا شود و در آن جا اقامت کند یا مشغول به کار شود.
  • سازمانی در استرالیا وجود داشته باشد که گردش عملیاتی آن، در خاک کشور استرالیا صورت گیرد. (یعنی یک شرکت در استرالیا وجود داشته باشد که اسپانسر یا معرف یک شخص حقوقی شود.)

یکی از مسائل مهمی که در طول مقاله در مورد آن صحبت کردیم، معرف شدن بود. برای برخی از انواع ویزاهای بشر دوستانه کشور استرالیا لازم است تا شخص پناهنده یک نفر را به عنوان معرف یا اسپانسری اعلام کند.

سوالات پر تکرار در زمینه اخذ ویزای بشر دوستانه استرالیا

ممکن است پس از خواندن مطالب بالا سوالات متعددی ذهن تان را درگیر کرده باشد که سعی کرده ایم برخی از سوالات پر تکرار را در این مقاله بیاوریم و به آن ها پاسخ دهیم تا شبهات در این زمینه به حداقل کاهش پیدا کند.

ویزای بشر دوستانه استرالیا یک ویزای حمایتی است و از افرادی که به دلایل مختلف از جمله جنگ، مذهب، تفکرات سیاسی و اعتقادی، تبعیض اجتماعی یا عدم قبول پذیرش شان در جامعه، نمی توانند در کشور خود زندگی کنند، می توانند از شرایط این ویزا استفاده کنند و درخواست خود را به دولت استرالیا بدهند تا پس از بررسی های لازم، مورد حمایت این کشور قرار گیرند. (شرایطی که پناهجو می تواند از آن ها استفاده کند و درخواست ویزای بشر دوستانه داشته باشد، به طور کامل در قوانین سازمان ملل آمده است)

این مورد تنها شامل ویزای بشر دوستانه استرالیا ساب کلاس 201 می شود.

اگر جزء دسته ویزای بشر دوستانه ضروری (یا اورژانسی) نباشند، تقریبا بین 6 ماه تا 18 ماه زمان نیاز است.

به چه مواردی باید توجه کرد؟

استرالیا در حال حاضر از اسکان دادن پناهجویانی که تلاش می کنند با وسایلی مانند قایق از طریق دریا و اقیانوس یا به صورت غیر قانونی به این کشور وارد شوند، جلوگیری می‌کند. چند سال پیش تعداد زیادی از پناهجویان ایرانی از همین طریق اقدام به مهاجرت به استرالیا کردند تا از این طریق بتوانند ویزای بشر دوستانه استرالیا را دریافت کنند. متاسفانه بیشتر پناهجویان ایرانی در اردوگاه پناهندگان درجزایر نائورو و مانوس در پاپوا گینه نو در حال حاضر در شرایط نامناسبی اقامت دارند و نتوانسته اند ویزای این کشور را دریافت کنند.
وکیل مهاجرت می تواند به شما کمک کند که درخواست پناهندگی شما به بهترین وجه برای سازمان اداره مهاجرت استرالیا فرستاده شود و پرونده شما مورد بررسی قرار گیرد اما ارائه هرگونه کیس پناهندگی توسط وکیل مهاجرت، کاملا غیر قانونی است. پس پیشنهاد می کنیم به صحبت های افراد سودجو گوش ندهید چون در صورتی که اداره مهاجرت استرالیا اطلاع پیدا کند که کیس پناهندگی دروغی بیش نبوده است، بدون تعلل پرونده شما را مردود اعلام خواهد کرد و این شانس را برای همیشه از دست خواهید داد که به کشور خوب استرالیا مهاجرت کنید.

استرالیا در حال حاضر از اسکان دادن پناهجویانی که تلاش می کنند با وسایلی مانند قایق از طریق دریا و اقیانوس یا به صورت غیر قانونی به این کشور وارد شوند، جلوگیری می‌کند.

ویزای بشر دوستانه 204 استرالیا و ویزای بشر دوستانه 203 استرالیا از آن دست ویزاهایی هستند که نیاز به معرف ندارند و تنها باید دلیل محکم برای اخذ این ویزا داشته باشید.
یکی دیگر از چیزهایی که باید به آن توجه کنید این است که افرادی که قبلا درخواست یک نوع ویزای پناهندگی را داده باشند، یا اجازه داده اند که شخص دیگری از طرف آن ها برای شان درخواست ویزای پناهندگی بکند و این ویزا ریجکت شده باشد، نمی توانند نوع دیگری از ویزای پناهندگی را درخواست کنند. تنها یک تبصره برای این موضوع وجود دارد و آن هم این است که وزیر مهاجرت استرالیا شخصا به این موضوع ورود و پادرمیانی کنند.​

چرا یک درخواست ویزای بشر دوستانه در استرالیا، مردود اعلام می شود؟

به چند دلیل ممکن است درخواستی که برای اخذ ویزای بشر دوستانه استرالیا داده اید، مردود اعلام شود.
اولین دلیل این است که هویت شخصی که درخواست داده است، برای نمایندگان وزیر مهاجرت استرالیا در اداره مهاجرت قابل اطمینان و مبرهن نباشد.
دومین دلیل این است که درخواست یک ویزای پناهندگی، ممکن است به دلیل ارزیابی ریسک بالا توسط سازمان امنیت استرالیا مردود اعلام شود. برای مثال این احتمال وجود داشته باشد که شخص درخواست دهنده مرتکب جرایم جدی شود.
لازم به ذکر است که اگر درخواست ویزای پناهندگی یک شخص به خاطر ریسک بالا توسط اداره امنیت استرالیا مردود اعلام شود، هیچ گونه امکان بررسی مجددی وجود نخواهد داشت و حتی شخص درخواست دهنده نمی تواند طرح شکایتی تنظیم کند تا در دادگاه های استرالیا درخواست او مورد بررسی قرار گیرد.

آیا اخذ ویزای بشر دوستانه استرالیا آخرین راه مهاجرت است؟

بر اساس اطلاعاتی که در این مقاله داده شد، راه های زیادی برای دریافت ویزای بشر دوستانه استرالیا وجود دارد که هر کدام شرایط و قوانین مخصوص به خود را دارند. ممکن است در راه گرفتن این ویزا با مشکلات عدیده ای روبرو شوید اما در نهایت اگر پرونده شما زیر دست کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد برود و این تشخیص داده شود که شما صلاحیت گرفتن ویزای بشر دوستانه استرالیا را دارید، حتما این ویزا برای تان صادر خواهد شد. چیزی که در راه گرفتن ویزای بشر دوستانه استرالیا اهمیت دارد این است که پیش از شروع هر گونه فعالیتی در این زمینه یا با یک فرد آگاه مشورت کنید یا اطلاعات حقوقی خود را تا سطح نسبتا بالایی افزایش دهید.
ویزاهای دیگری برای مهاجرت به استرالیا و گرفتن تابعیت این کشور وجود دارد اما شاید بتوان گفت گرفتن ویزای بشر دوستانه استرالیا سخت ترین راه برای مهاجرت به این کشور باشد. چون بارها پیش آمده است که افراد زیادی از کشورهای مختلف اقدام به پناهندگی به این کشور کردند و جان و مال خود را از دست دادند یا مورد سو استفاده متجاوزان قرار گرفته اند یا به دلیل دشوار بودن شرایطی که از آن اطلاعی نداشتند، دست به خودکشی زده اند. امتحان کردن راه های دیگر که آرامش خاطر و امنیت را به همراه داشته باشد، همیشه در اولویت است. برای مثال می توانید مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای کاری را انتخاب کنید. داشتن یک تخصص می تواند کمک شایانی به شما بکند. چیزی که در این راه می تواند انگیزه تان را بالا ببرد، نرخ بیکاری استرالیاست. نرخ بیکاری در استرالیا تنها 5 درصد است و همین موضوع باعث می شود افراد زیادی با نام اسکیل ورکر به این کشور مهاجرت کنند.

چیزی که در راه گرفتن ویزای بشر دوستانه استرالیا اهمیت دارد این است که پیش از شروع هر گونه فعالیتی در این زمینه یا با یک فرد آگاه مشورت کنید یا اطلاعات حقوقی خود را تا سطح نسبتا بالایی افزایش دهید.

یکی دیگر از راه های مهاجرت به استرالیا از طریق تحصیل است. هزینه تحصیل در استرالیا بسته به رنکینگ دانشگاه و سطحی که انتخاب کرده اید، از 15 هزار دلار تا 35 هزار دلار متغیر است اما استرالیا نسبت به برخی از کشورها مزیتی دارد و آن هم این است که شما در کنار تحصیل، می توانید کار کنید.
یکی از گران ترین راه های مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری است که شما نیاز دارید دست کم 400 هزار دلار با خود ببرید و همراه با یک بیزنس پلن قوی آن جا سرمایه گذاری کنید.
پس مهاجرت به این کشور و دریافت تابعیت آن تنها از طریق اخذ ویزای بشر دوستانه استرالیا میسر نیست و راه های زیادی برای این کار وجود دارد که هر کدام شرایط و قوانین خاص خود را دارند. اگر در این زمینه سوالی دارید یا شک و شبهه ای برای تان به وجود آمده است، حتما با یک فرد حاذق و آگاه در این زمینه صحبت کنید.